2013. május 26., vasárnap

Sült bodza

A szörp mellett a másik kihagyhatatlan finomság bodza szezonban: a sült bodza. Ezt az ízt egyszerűen nem lehet megunni és akár minden nap meg tudnám enni! :) Még pár éve az egyik kert szomszédunk Marika néni hozott belőle kóstolót, azóta minden idényben többször is elkészítem.
Nagyon egyszerű és gyors édesség!

Hozzávalók 6-8 db-hoz:

- 1 egész tojás
- 2-3 dkg cukor, csipet só
- 3-4 ek liszt
- víz
- bodzavirág

Tulajdonképpen egy sűrű palacsintatésztát készítünk. (Tojást felverjük, majd elkeverjük a cukorral, felöntjük vízzel, vagy tejjel, majd  csómómentesre keverjük a liszttel.) A bodzavirágokat - lehetőség szerint a legkevesebb zöld szárrésszel - egyenként óvatosan belemártjuk a masszánkba és forró olajban (kb.1 perc alatt) kisütjük. Ízlés szerint porcukorral tálaláskor meghinthetjük. Mi tegnap délután friss eperrel fogyasztottuk ;)


Sült bodzavirág...

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés