2017. április 15., szombat

Ricotta tortánk

Egy szuper finom, szuper gyors, szuper egyszerű :) recept (Jamie nyomán). Ez lett az idei befutó a húsvéti asztalunkon! A ricotta és a liszt aránya szabadon variálható, mivel éppen volt egy nagyobb adag saját készítésű ricottánk, így nálam ez az arány most 80% lett, természetesen a ricotta javára ;) Remek állagú, a citromtól nagyon üde, nem olyan süti, amiből marad másnapra ;)



Hozzávalók:

- 340g ricotta
- 100g liszt
- 150g cukor
- 4 tojás szétválasztva
- 80g vaj
- 2 citrom héja, egynek a leve
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só

A vajat simára keverjük a cukorral és a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a ricottát, a sütőporral elkevert lisztet, végül a citromhéjat és a citromlét is. Egy csipet sóval jó kemény habbá verjük a fehérjéket, majd óvatosan a masszánkba forgatjuk. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Megvárjuk még majdnem kihűl, és tálalhatjuk is :)!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése