Így jutottam el ehhez a remek mandarinos zöldsalátához, amit egy egyszerű sült csirkéhez tálaltam és a vasárnapi ebédünk színes dísze lett. Nem csak a színe szép, de nagyon-nagyon finom is, ráadásul egyszerű, mindenkinek csak ajánlani tudom ;)
Hozzávalók (2 főre):
- 80-100g zöld saláta vegyesen (pl.: rucola, lollo rosso, madársaláta)
- 1-2db közepes méretű mandarin
- 1 mozzarella gömb (125g)
- 5 ek. olívaolaj
- 1 ek. balzsamecet
- 1 kk. méz
- só, frissen őrölt színes bors
Pár katona a hozzávalókból
Jelen esetben az Itála mix nevű salátakeveréket használtam - lollo rosso, lollo bionda, rucola, madársaláta, bébispenót -, amit a nagyobb boltokban bármilyen évszakban be tudunk szerezni.( Nyáron készíthetjük fiatal fejessalátával, zsenge gyermekláncfű levelekkel, spenóttal, saját termesztésű rucolánkkal.) Először is mossuk meg a salátákat, amíg lecsöpög, elkészítjük az öntetet: olívaolajat, balzsamecetet, mézet, sót, borsot alaposan elkeverjük egy kézi habverő segítségével - egy evőkanál vízzel higíthatjuk, majd félretesszük.
Közben megpucoljuk a mandarinokat, kis kockákra vágjuk, a mozzarellát pedig apró darabokra tépkedjük. Ezután már csak annyi van hátra, hogy a zöldjeinket egy nagy salátás tálba öntjük és lazán összeforgatjuk az öntettel, végül belekeverjük a mandarint és a mozzarellát, majd tálalhatjuk is! Nekünk nagyon bejött ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése