Mascarponés csirkemájkrém
Hozzávalók: - fél kg csirkemáj
- 1 hagyma (vörös, vagy lila)
- 8-10dkg mascarpone
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál kacsazsír
Ragadjunk fakanalat és merítsünk bele a kacsazsírunkba. Mi általában saját zsírt használunk, azaz friss kacsahájat kisütünk, így még töpörtyűzhetünk is :). Szóval egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, sütjük. Az egész csirkemájakat (amiket jól leitattunk) mindkét oldalukon a hagymán megpirítjuk. Ez kb 5, max 6 percnél többet nem vehet igénybe. Azt ugye mindenki tudja, hogy a májat nem szabad túlsütni. Tulajdonképpen meg is vagyunk a főzőcskézéssel. Ezután egy edénykébe, vagy a turmix poharába tesszük a hagymás májat, ekkor tegyük hozzá a sót, borsot (használhatunk színeset), és az 1-2 kanál mascarponét is. Összeturmixoljuk és meg is vagyunk! Véleményem szerint egy elegánsan habos állagú krémet kapunk. Piritóssal, koktélparadicsommal mennyei. Én kiflit negyedeltem és olívaolajon megpirítottam abban az edényben amiben előzőleg a májat sütöttem. Hmm...hát pazar lett ez is;)
nagyon jók a képek nyamnyam
VálaszTörlés